met accent op

Wie is Leónie

Van Meggelen Advocatuur is het eenmansbedrijf van advocaat mr Leónie Denise van Meggelen (1978).
Een goedlachse persoonlijkheid met roots in deze regio.

Afgestudeerd in juli 2003 aan de Universiteit Utrecht, richting privaatrecht en in oktober 2003 beëdigd als advocaat. Eerst werkzaam geweest bij 2 toonaangevende advocatenkantoren in Twente. Bij Damsté Advocaten op de sectie arbeidsrecht en bij Daniëls Huisman Advocaten in een meer algemene praktijk met accent op het arbeidsrecht.

De overstap in 2010 naar Lexman Advocaten te Apeldoorn luidde een verdere specialisatie in het arbeidsrecht in. In dat jaar werd met goed gevolg de Post Academische Leergang Arbeidsrecht bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam behaald. Met bijna 15 jaar ervaring als advocaat op zak, was het in 2018 de hoogste tijd om zelfstandig verder te gaan.

Naast het arbeidsrecht, is Leónie van Meggelen geheel thuis in incasso zaken en hippisch recht. Haar vader was gerechtsdeurwaarder te Zutphen. Daardoor kwam zij al vroeg in aanraking met het recht. Haar jarenlange bijbaan als incassomedewerker was de opmars naar een universitaire studie rechten. Haar echtgenoot is ook gerechtsdeurwaarder, met kantoor te Deventer. Met veel plezier is Leónie woonachtig in het buitengebied met genoeg ruimte voor paarden aan huis. Haar echtgenoot is fanatiek in de springsport, zodat de link met het hippisch recht een gegeven is.

Met kantoor aan huis, flexibele inzetmogelijkheden en gunstige tarieven, is Leónie van Meggelen de ideale juridische partner voor ondernemers en particulieren die vooruit willen.