met accent op

Hippisch recht

Op zoek naar een krachtige aanpak?

Van Meggelen advocatuur is thuis in de paarden en begrijpt waar het over gaat bij het geven van juridisch advies in deze tak van sport. Zowel voor ondernemers als voor particulieren. die, professioneel of hobbymatig, tegen juridische problemen met betrekking tot paarden en pony’s aanlopen.

Advies bij aan- verkoop
Praktische juridische begeleiding bij de aan- en verkoop van paarden en pony’s. Denk aan advies tijdens het voortraject en bij het opstellen en sluiten van een gedegen koopcontract. Bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde ingeval van een negatieve resultaten uit een medische keuring, of niet volledige betaling door de koper, gedegen betalingsafspraken, garanties of het stellen van zekerheden. 
  
Non-betaling
Problemen met de (terug) betaling van de koopsom, of de (terug)levering van het paard? Van Meggelen Advocatuur kan u op een passende en zo nodig krachtige wijze adviseren. Bijvoorbeeld door op adequate wijze namens u rechtsmaatregelen te nemen. Het leggen van conservatoir beslag op het paard, dus bij aanvang van de procedure, behoort tot de mogelijkheden. Van Meggelen Advocatuur heeft een samenwerking met een deurwaarder, dierenarts met specialisatie paarden als gerechtelijk bewaarder en een assurantietussenpersoon voor de vereiste verzekering gedurende het beslag. 
  
(Stal)gebreken
Blijkt uw paard na aankoop verborgen gebreken te hebben, die u bij de aankoop niet zijn medegedeeld en die u zelf niet heeft kunnen zien? Heeft uw paard bijvoorbeeld een zogenoemde “hanentred” of toch geen punten behaald in de toegezegde klasse, of blijkt het paard een kribbebijter of stalwever te zijn? Dan bent u bij mij aan het goede adres voor een gedegen juridisch advies over een rechtspositie en (proces)kansen om de koop te ontbinden, vernietigen of anders een lagere koopprijs overeen te komen.
  
Geschillen over pensionstalling, opfok, aanrijden, insemineren merrie, etc.
U wilt natuurlijk dat alles goed wordt geregeld rondom de verzorging en het gebruik van uw paard, en dat verwacht u dan ook van degene die dat aanbiedt. Andersom verwacht u dat de paardeneigenaar of ruiter de gemaakte afspraken keurig nakomt. Gebeurt dat niet of onvoldoende, dan is het zaak dat u zich goed juridisch laat voorlichten en dat u zo nodig tijdig rechtsmaatregelen neemt.
  
Aansprakelijkheid bij letsel en schade
Hoe goed u het als manegehouder, pensionstal, opfokbedrijf, trainer of rijvereniging ook heeft geregeld, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Soms helaas met grote gevolgen. U wilt deze risico’s goed in kaart laten brengen of worden voorzien van adequate rechtsbijstand ingeval van aansprakelijkheidstelling. Van Meggelen Advocatuur voorziet u graag van de nodige adviezen.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.